domingo, 4 de abril de 2010

FOTO DEL LECTOR (LA VANGUARDIA dissabte 2 d'abril de 2010)

A la secció "Foto del lector" del diari La Vanguardia del dissabte 2 d'abril de 2010 apareix una imatge que no s'ajusta del tot a la realitat creant al lector una falsa idea i/o tendència, ja que la realitat és molt diferent.
Aquesta secció permet als lectors enviar les fotografies que ells han fet.
Aquesta és la imatge (dissabte 2 d'abril de 2010):
Clicar a sobre de la foto per veure-la en gran i llegir la columna de l'esquerra

El lector que va enviar la imatge es pregunta per on han de circular els vianants sense perill de ser atropellats per les bicicletes.

El diari La Vanguardia no hauria d'haver permès la publicació d'aquesta foto amb el contingut que s'hi adjunta ja que no s'ajusta a la realitat i, per tant, la informació no és objectiva.

La imatge que envia el lector, correspon al carrer Ronda del Guinardó de la ciutat de Barcelona, concretament a la vorera del costat muntanya entre els carrers de Rambla Volart i el carrer d'Escornalbou.
La vorera del costat muntanya de la la Ronda del Guinardó entre Rambla Volart i el carrer d'Escornalbou rep el nom de carrer Flors de Maig:

Clicar a sobre la foto perquè es vegi més gran.

Jo m'he pres la molèstia de fer la mateixa fotografia:

Clicar a sobre la foto perquè es faci més gran. Segons el lector que envia la foto al diari La Vanguardia, els vianants no tenen cabuda, però la realitat és molt diferent

Si un vianant vol accedir al tram del costat muntanya de la Ronda del Guinardó (entre els carrers de Rbla Volart i Escornalbou) venint des del costat Llobregat (p ex: venint des de l'Hospital de Sant Pau i la Santa Creu) només cal que utilitzi l'espai per a vianants (la part de més a l'esquerre de la imatge següent, ja que la part dreta és la que correspon a les bicicletes i que és la mateixa imatge que apareix a la fotografia anterior, es pot veure la paperera com a referència). Hi ha un espai perfectament delimitat per a les bicicletes i per als vianants. Veure la imatge:
Clicar a sobre la foto perquè es faci més gran. Aquí es pot veure que els vianants poden fer la deambulació pel costat esquerre (prenent el fanal com a punt mig) i les bicicletes pel costat dret. La fotografia està realitzada des de la vorera del costat Llobregat del carrer de la Rambla Volart (es pot agafar la paperera com a referència). Un cop es creua la Rambla Volart, el vianant té totes les possiblitats per maniobrar: seguir en el mateix sentit (pel costat esquerre i mai pel carril bici) o bé, fer un canvi de direcció per tal de creuar el semàfor per passar cap a la vorera del costat mar de la Ronda del Guinardó.

L'espai per a vianants queda clarament delimitat. Exposo la següent foto per tal que quedi encara més clar:
Clicar a la fotografia perquè es faci més gran. Queda prou clar quin és l'espai per on han de passar els vianants.

Si algun vianant camina en sentit muntanya pel carrer de Villar i vol accedir al costat muntanya de la Ronda del Guinardó, només cal que pugi pel carrer Villar fins que es trobi amb la Ronda del Guinardó i la creui pel pas de vianants i creui també el carril bici. un cop fet això, el vianant podrà deambular pel seu espai en direcció Besós o en direcció Llobregat. Veure la següent fotografia:
Clicar a sobre la foto per veure més gran. Si un vianant ha creuat la Ronda del Guinardó venint del carrer Villar (entre la paperera i la tanca a la foto), només cal que creui el carril bici (en aquest punt en concret, el vianant té preferència) i aleshores pot utilitzar la rampa o les escales i, tot seguit, proseguir cap al seu destí, en sentit Llobregat o en sentit Besòs.

Clicar a sobre la foto perquè es vegi més gran. La zona dels vianants es troba a la part dreta de la imatge (veure les dues baranes que donen accès a la rampa i escales respectivament). Es pot anar cap al carrer de Villar creuant pel pas de vianants (A la imatge es veu entre la paperera i la tanca de color groc). El vianant de la imatge escull el camí equivocat, doncs aquesta zona correspon al desplaçament de les bicicletes.

Si un vianant camina en sentit Llobregat per la vorera del costat muntanya de la Ronda del Guinardó (P. ex: venint del Passeig de Maragall), només cal que escolleixi l'espai reservat per als vianants. Veure la següent fotografia:
Clicar a la foto perquè es vegi més gran. El vianant de la imatge ha escollit malament ja que aquest espai està reservat per a les bicicletes. Ell hauria hagut de caminar per la vorera de la dreta.

Queda prou clar que els vianants i les bicicletes tenen el seu espai.

Jo no em crec que el lector que va enviar la fotografia no conegui el que jo acabo de publicar. És evident que hi ha una clara intenció de desprestigiar al col·lectiu de persones que es desplacen en bicicleta per Barcelona i amb la complicitat d'un mitjà de comunicació que permet la publicació d'aquest tipus d'imatges.
Adjunto aquí un enllaç al codi deontològic dels periodistes:

Barcelona és una ciutat amb molts problemes: atur, inseguretat, contaminació, bruticia.... no entenc aquesta caça de bruixes cap a les persones que van en bicicleta

2 comentarios:

  1. "La ciudad postal de Hereu sigue latente con un referéndum sobre la Diagonal, que costará más de dos millones de euros, en el que se propone transformar esta singular avenida solamente si pasa el tranvía, estrangulando, además, el tráfico en la propia Diagonal, colapsando el Eixample y sin poner freno al velódromo del carril bici de incívicos." Alberto Fernandez Díaz, Partido Popular, Pàgina 10 de la Revista Municipal Barcelona Informció Num: 137, Abril 2010.

    ResponderEliminar
  2. Jo tampoc entenc aquesta animadversió i estic totalment d'acord que la fotografia es totalment intencionada o millor dit malintencionada. gràcies per mostrar-ho i explicar-ho.

    ResponderEliminar