sábado, 20 de noviembre de 2010

LA DEFENSORA DELS DRETS DELS CIUTADANS DE BARCELONA CRIMINALITZA EL COL·LECTIU CICLISTA

Entrevista a la síndica de Barcelona al diari El Periódico de Catalunya el dimecres 17 de novembre de 2010:
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/barcelona/20101117/assumpcio-vila-com-ciutadana-molesta-lincivisme-molts-ciclistes/590338.shtml

<<>>
Entrevista amb la síndica de Barcelona


Assumpció Vilà: "Com a ciutadana em molesta l'incivisme de molts ciclistes"Dimecres, 17 de novembre del 2010 ROSA MARI SANZ

BARCELONA

Assumpció Vilà és la defensora dels barcelonins des del mes de maig passat, quan va ser elegida per consens de tots els grups municipals en substitució de Pilar Malla. La seva designació va estar avalada per la seva independència política i la seva trajectòria professional de molts anys dedicada a l'associacionisme i el voluntariat. Des del 2002 va ser presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS). Un dels seus objectius immediats és donar a conèixer la seva oficina.

 -¿De què se li queixen principalment els barcelonins?

-Sobretot del soroll en general, i el nombre més gran de reclamacions és el que procedeix de locals que no sempre compleixen les normatives. També temes de multes de trànsit o els relacionats amb la vivenda, com l'accés a un pis de protecció oficial, l'assetjament immobiliari... Els problemes que atenem són els relacionats amb l'ajuntament. Qualsevol persona que visqui o treballi a la ciutat i se senti perjudicada pot presentar la seva reclamació.

-¿Com a ciutadana, què és el que més la molesta?
-Sens dubte, l'incivisme de molts ciclistes. La bicicleta és una proposta que està molt bé per a les ciutats i hi estic completament d'acord, però és intolerable l'ús que en fan molts ciclistes, ja que interfereixen en els ­vianants. Abans no m'hi fixava tant, però no és només per les queixes que ens arriben, sinó també pels comentaris que sento de molta gent. Han d'aprendre a conviure amb el vianant, potser falta encara més informació per part de l'ajuntament i més multes.

-Ara que mira d'una altra manera la ciutat, ¿què més considera que hauria de millorar?

-Crec, i coincideixo amb l'opinió de moltes persones, que hauria de ser més visible la presència de la Guàrdia Urbana als carrers, dóna seguretat als ciutadans. Entenc que faltin recursos, però és necessari veure aquesta policia de proximitat.

-¿Ens queixem molt?

-No, no, hauríem de reclamar més. Potser el nostre canal no és prou conegut. Ens falta obrir-nos sobretot a les persones immigrants. Estem a punt d'iniciar una campanya distribuint entre entitats i a les seus dels districtes fullets informatius dirigits especialment a aquest col·lectiu, que sàpiguen la feina que fem i els drets que tenen.

-¿Quins són els límits de la Sindicatura de Greuges?

-Si es tracta d'un tema que es troba en tramitació judicial no hi podem intervenir, només registrem la reclamació. Tampoc entrem en conflictes entre particulars. En altres casos, requerim als districtes una resposta davant el tema denunciat, després de comunicar setmanalment a l'alcalde totes les queixes rebudes. També podem derivar el tema directament a la fiscalia si intuïm que hi ha delicte.

-¿Preveu un augment de reclamacions per presumptes tramitacions irregulars de sol·licituds de llicències d'activitat arran de la trama de Ciutat Vella?

-No sé si n'hi haurà gaires, estem una mica a l'expectativa. Sempre hem atès queixes relacionades amb llicències, però ara, després d'un acord de la comissió de govern, s'ha decidit obrir una secció específica que les canalitzarà d'una manera més ràpida.

-Té potestat per actuar d'ofici. ¿Té alguna cosa entre mans?

-La nostra prioritat, en aquest sentit, és el problema dels grups de subsaharians que malviuen en naus del Poblenou. Volem denunciar-ho a principis d'any. Com que és competència de l'ajuntament i de la Generalitat, s'acaben passant el problema i segueix sense haver-hi cap solució. Són els mateixos veïns i entitats els que els donen un cop de mà, i el tema va a pitjor.

<<<<>>>>
Desafortunades declaracions de la persona que ha de defensar els drets de "tots" els ciutadans ja que es dedica a assenyalar a tot un col·lectiu.
Els problemes de Barcelona no són els ciclistes.

Aquí us passo alguns dels molts problemes que té Barcelona:




Barcelona no s’ajusta als límits llindar establerts per llei en matèria de contaminació ambiental i que es recomana no superar per motius de salut:

http://www.sostenible.cat/sostenible/web/noticies/sos_noticies_web.php?cod_idioma=1&seccio=6&num_noticia=444826



http://www.prbb.org/public_files/prbb_actual/arxius_externs/avui.pdf



3.500 morts a l’any es podrien evitar a Barcelona si la ciutat acomplís les normatives en matèria de contaminació ambiental. Això sí és un problema a Barcelona:

http://www.sostenible.cat/sostenible/web/noticies/sos_noticies_web.php?cod_admin=1&cod_idioma=1&data_consulta=2010-06-21&seccio=3&num_noticia=438913



Interessant document sobre l’aire que estem respirant. Revista bike-Tech. Cal anar a la revista número 4 (veure les planes 3 a 5 de la mateixa):

http://www.bike-tech.net/index.php?mmod=revista



Interessants enllaços web sobre la contaminació acústica a Barcelona:

http://www.sorolls.org/documentos.htm



Algunes dades dels sorolls als que estem sotmesos a Barcelona i rodalies:

http://www.que.es/barcelona/200904111247-catalunya-el-poblacion-barcelona-sant-adria.html



Alguns polítics comencen a prendre consciència dels problemes:

http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Hay/desterrar/coche/ciudades/elpporsoc/20060210elpepisoc_5/Tes



Exemples de municipis que ja funcionen de forma sostenible:

http://www.ladyverd.com/articulo/720/houten_todo_ventajas_en_la_ciudad_sin_coches.htm



Fer exercici físic té impacte positiu i saludable al cervell:

http://www.rtve.es/television/20101104/redes-deporte-para-cerebro-mas-sano/367461.shtml

 
Revista amb interessant informació sobre la contaminació i els seus efectes:
http://www.transportpublic.org/revista-mss