viernes, 30 de octubre de 2009

PRESENTACIÓ DEL BLOG

HOLA A TOTHOM!!

Avui neix aquest blog en defensa de la bicicleta com a vehicle i mitjà de transport a la ciutat de Barcelona.

Fa més de 15 anys que em desplaço per Barcelona amb bicicleta. És un dels meus mitjans de transport.

Viatjo amb la meva bicicleta per molts llocs, no només a Barcelona. La bicicleta és un vehicle tot terreny, tant pot anar per la ciutat com al cim d'una muntanya.

Recentment, a Barcelona, ha augmentat el nombre d'usuaris que fan servir la bicicleta com a mitjà de transport. Aquest augment ha tingut molt a veure amb la creació del servei públic de lloguer temporal de bicicletes creat per l'Ajuntament de Barcelona: el Bicing. També han influït la creació de carrils específics destinats a la circulació de bicicletes.

La creació de carrils-bici, les noves senyalitzacions, l'ordenança que regula la circulació de vehicles i vianants (amb l'última modificació vigent a l'any 2007) haurien d'haver comportat una major seguretat per al ciclista.

La realitat és molt diferent.

El ciclista a Barcelona està exposat en els seus trajectes quotidians a un continu d'incidències, ensurts, perills...

Paral·lelament a tota la infraestructura recentment adaptada per a l'ús de la bicicleta com a vehicle a la ciutat de Barcelona, s'ha incrementat el nivell de conflictivitat entre els diferents usuaris de la via pública.



L'entrada a la Unió Europea ha implicat una estandarització pel que fa a les normatives dels diferents països membres. Barcelona està encara molt lluny d'acomplir les reglamentacions de mínims en materia de contaminació ambiental i sonora que són responsables d'alteracions a la salut de les persones.

En aquest blog intentaré anar introduïnt tot el que tingui a veure amb el món de la bicicleta a Barcelona mostrant les dificulats amb les que ens trobem els usuaris d'aquest vehicle.

Desplaçar-se amb bicicleta per Barcelona no és una moda o tendència passatgera que s'hagi imposat últimament. Fa molts anys que les persones trien la bicicleta per Barcelona com a mitjà de transport.

Aquí hi ha un video de Barcelona de l'any 1908 on es poden veure bicicletes pels carrers:
http://www.youtube.com/watch?v=kJdwzY1o7k8