sábado, 31 de octubre de 2009

LA BICICLETA MOLESTA A BARCELONA?

LA BICI MOLESTA A BARCELONA?


El canal de televisió local de Barcelona BTV el 19 de març de 2009 va qüestionar amb aquest enunciat la presència d’un vehicle ja centenari a la via pública de Barcelona.

El debat, a dia d’avui encara està penjat a Internet. És el següent:

http://www.btv.cat/alacarta/player.php?idProgVSD=5130&cercaProgrames=226&fInici=19/03/2009&fFin=20/03/2009

Sota la meva opinió, aquest títol frega el llindar de l’incompliment dels codis deontològics del periodisme, doncs pretèn crear un estat d’opinió i/o tendència a l’audiència.

Crec que és totalment erroni i desencertat. A dia d’avui seria semblant a titular quelcom semblant a: “la dona ha de tenir dret a vot” o també: “S’ha d’abolir l’esclavatge?”.

El que em va semblar més greu no és aquest títol. Crec que el fet realment lamentable va ser que tres persones van anar a emprar part del seu temps en anar al plató de televisió a intentar defensar amb arguments el posicionament proposat pel canal local de Barcelona.

Les coses totes cauen pel seu propi pes i he volgut analitzar algunes de les afirmacions que es van fer en aquell debat per part de les persones que defensen que la bicicleta molesta a Barcelona.

El debat estava moderat per la presentadora i en una banda hi havia 3 persones que defensaven la bicicleta a la ciutat (asseguts al costat dret) i a l’altre costat hi havia les persones que manifestaven que la bicicleta molesta a Barcelona (asseguts al costat esquerra).

D’aquests últims, no posarem noms, ja que ja hi ha el debat penjat a la xarxa d’Internet. Aquí hi ha algunes de les seves afirmacions:

Algunes de les frases del debat:

[...]. Es difícil la convivencia sobretodo en una ciudad tan grande como Barcelona la convivencia entre bici y vehículo, es complicado sobretodo debido a la incipiente utilización de forma masiva de la bicicleta. [...].

[...]. La bicicleta no molesta a Barcelona. El que molesta a Barcelona són molts ciclistes, aquests sí que molesten Barcelona. És a dir, jo crec si la bicicleta fos el mitjà de transport prioritari de bcn jo estaria encantat [...]. [...] En cap cas es pot tolerar bicicletes per la vorera. Mai!!. [...].

[...] Encara que estigui assentat aquí, no tinc cap animadversió cap a la bicicleta en absolut[...]. [...]Hi ha una cosa que es una sensació que tinc en cada un d’aquests debats, fins i tot alguna vegada em resulta una mica molesta, i es que els que defenseu la bici sempre us atribuïu com una superioritat moral, com si anar en bici us donés un plus de ciutadania[...]. [...] Anar en bici no us dona cap superioritat moral respecte els qui no hi anem, cap ni una!!, es més, segurament els que estem aquí i anem en moto i amb cotxe, posats a pagar impostos, en paguem una mica mes [...]. [...]... jo el que vaig a fer, és postular perquè us donguin als ciclistes la creu de sant jordi [...].

<<>>

Finalment crec oportú adjuntar aquest video de Barcelona corresponent a l’any 1908 on es poden veure circular les bicicletes per la ciutat:

http://www.youtube.com/watch?v=kJdwzY1o7k8

No hay comentarios:

Publicar un comentario